RS Aero Sweden Youth Team

RS Aero Sweden Youth Team startades 2019 av några väldigt hängivna seglingsungdomar och supporterande föräldrar. Teamet skapar förutsättningar för alla juniorer som vill segla RS Aero att träna tillsammans på de bästa seglingsvattnen runt om i Sverige. 

Som coacher engageras erkänt duktiga coacher/seglare med gedigen tävlings bakgrund.

Teamet deltar även på internationella regattor som ofta föregås av träningsläger med teamets coacher.

Rooster är teamets samarbetspartner och har tagit fram riktigt snygga team-kläder som går att beställa här:

Tjej kollektion

Kill kollektion

För mer information om RS Aero Sweden Youth Team kontakta gärna Pär Hammarström

Vill du gå med i RS Aero Youth Teams WhatsApp för att bättre hänga med på vad som händer och vad som diskuteras så kontakta en av gruppens administratörer: Pär Hammarström alt. Elisa Lindskog


Läger

Seglingslägren arrangeras i samarbete med seglingsklubbar på ost och västkusten och även mitt i landet som i Motala. Samling sker lördag morgon och man seglar så mycket som möjligt under dagtid för att på kvällen laga mat tillsammans innan gemensam övernattning i klubbhus. Nästkommande dag seglar man från gryning till sen eftermiddag. Mat och dryck intas om möjligt på vattnet. 

För att tillgodose alla ungdomars olika seglingskapacitet engageras fler coacher som sedan delar upp gruppen efter behov. 

Då RS Aero kan seglas med olika rig-storlekar är det fritt att välja den storlek som passar bäst, men vanligast är 5 rigg för de lättare seglarna och 7 rigg för de tyngre. 2022 har även en 6 rigg lanserats som junior/dam-rigg.

Alla ungdomar som har tillgång till en RS Aero är välkomna till lägren. Om man inte har egen båt och saknar möjlighet att låna en RS-Aero försöker vi hjälpa till med kontakt till RS-Aero Sverige (Christer Båth) som vanligtvis har ett antal demo båtar.

Föräldrar turas om med att arrangera lokaler, matinköp, coach-rib och säkerhets-rib. 

För mer information om läger kontakta gärna Pär Hammarström